tiistai 26. maaliskuuta 2013

Hiljainen viikko

Tätä viikkoa kutsutaan hiljaiseksi. En kyllä ymmärrä miksi. Esimerkiksi eilen meillä oli kaksi muutakin pikkuemännän kokoista, eikä ne ihan hiljaisia olleet. Ne yritti kovasti tulla minua silittelemään. Nautin hiljaa itsekseni saamastani huomiosta, mutta päädyin lopulta pakenemaan innokkaita ihailijoita pesukoneen päälle. Siitä on muuten tullut yksi suosikkipaikoistani, kun siinä on vielä niin kivasti pehmikkeitä minua varten.

Mutta siis hiljainen viikko. Maanantaista keskiviikkoon on melko tavallisia päiviä. Torstaita sanotaan kiirastorstaiksi. Minä luulen, että se on varmaankin sen yhden luistelijan päivä. Sen vaaleatukkaisen, kuka luistelee vanukkaassa. Emäntä tosin sanoi, että siihen päivään liittyy jokin ehtoollinen. En tiedä, mitä on ehtoollinen, kuulostaa varsin ehdottomalta. Ehkä se onkin vanukasta, tai kinkkua!

Ja sitten perjantai on tosi pitkä. Vaikka ei se taida olla sen pidempi kuin yleensäkään. Lauantai puolestaan on lankainen. Meillä on monta lankakerää. Sunnuntaina on sitten päästäinen. Minä luulen, että sitä sanotaan lyhytsunnuntaiksi vastakohtana pitkäperjantaille. Emäntä nimittäin kertoi minulle, että tällä viikolla sunnuntaissa on yksi tunti vähemmän. Voidaan siis tehdä aikahyppy!

1 kommentti:

  1. Voi kuinka hän onkaan kaunis :) Ihanaa pääsiäisviikkoa, meidän kisu sai oman kisujen pääsiäismunan.

    VastaaPoista