keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kissakahvila

Luin vastikään lehdestä, että johonkin paikkaan on avattu kissakahvila. Ja kuulemma punaisen pallon maassa on sellaisia monta. Minusta se on tosi hieno juttu, varsinkin sellaisille ihmisille, joiden kotiin ei kissa mahdu. Mutta täällä Suomessa ei taida sellaista olla, vielä.

Kissakahvila on sellainen paikka, jossa on kissoja ja kahvia ja ihmisiä. Sitten ne ihmiset, jotka siellä käy, voi rapsutella kissoja samalla kun juovat kahvia. Tai en ole varma, juoko ne kahvia. Ehkä leikkivät vaan kissojen kanssa. Mutta niitä kissoja ei voi ottaa sieltä mukaan niin kuin jostain paikoista kahvia voi ottaa. Se ero siinä on.
Minä olen kyllä ajatellut, että eläkepäivilläni voisin ruveta pyörittämään sellaista kahvilaa. Minulla on kavereita, ketkä voisivat sinne tulla rapsutettavaksi. Ja emännällä on kavereita, jotka voisivat sinne tulla rapsuttajiksi. Niin ja te blogini lukijat voisitte kanssa tulla sinne käymään. Mutta siellä kahvilassa saisi kahvia ja kakkuakin ja pullaa. Ja kinkkua! <3

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivalta kahvilalta :) Todellakin toteuttamisen arvoinen idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kissojen virallista eläköitymisikää, mutta ehkä voisin jäädä varhaiseläkkeelle ja perustaa sen kahvilan piankin! t. Leijona

   Poista
 2. Raisiossa on Kattila-niminen kissakahvila. Toivottavasti konsepti yleistyy Suomessakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi! Kiitos viestistä. Löysinkin miltei heti kirjoitukseni jälkeen tuon Kattilan, kun emäntä oli unohtanut ihmisten naamakirjan auki ja kävin tykkäämässä emännän puolesta siitä paikasta. Olisihan se kiva myös kissoille päästä matkustaessaan kahvilaan. :) t. Leijona

   Poista
 3. Kissakahvila Purnauskis kokemukseni: https://www.facebook.com/KissakahvilaPurnauskis?fref=ts
  Ennen saapumista tuo 5€ sisäänpääsymaksu hieman hirvitti, ja sai miettimään, että millaiset ryöstöhinnat kahvilatuotteissa mahtaa olla. Kissaihmisenä päätin kuitenkin tsekata paikan.
  Sisäänpääsyn maksettua, veivät kahvilan kissat mielenkiinnon. Ihania karvamatoja kaikki! Kahvilatuotteet olivat hinnoiltaan edullisia ja esim. kakkupalat näyttivät olevan reilun kokoisia, eikä sellaisia "juustohöylällä vedettyjä paloja", niinkuin monessa kahvilassa on.
  Käsittämättömän iloisena yloisena yllätyksenä tulivat ILMAISET SANTSIKUPIT, joiden ansiosta sisäänpääsymaksukin "hyvitettiin" ja loppujen lopuksi teehetki kaiken kaikkiaan, siis sisäänpääsymaksun mukaan huomioiden, olikin jo edullinen. Lisäpisteitä siitä, että santsikuppeja tultiin pyytämättä tarjoamaan jokaiselle pöydässä olijalle, jolloin ei tullut esim. yhtään vaivaantunut olo vaikka sen pyytämisestä tai itse hakemisesta.
  Kissat olivat todella rennon oloisia ja tykkäsivät vieraiden ihmisten seurasta normaalia kotikissaa enemmän, mikä tuli yllätyksenä, koska ne ovat kuitenkin Kissojen suojelu Kisun kautta tulleita löytökissoja.
  Oma suosikkikissa oli musta töpöhäntäntäinen Kössi. Uteliaisuuttani kokeilin varovasti töpöhäntää ja olin varautunut saamaan Kössiltä " tassulla todellisuuteen palauttamiseen". Mutta suureksi yllätyksekseni Kössi olikin ihan innoissaan "häntäpaijauksesta" eli hellästä hännästä "vetämisestä". Ja häntäpaijaus oli töpöhännän ehdoton suosikkipaijaus.
  Kahvilan isot pöydät loivat yksityisyyden tunteen, vaikka samassa pöydässä eri seurueita istuikin. Ja tietenkin kissat touhuineen olivat pöydässä helposti yhdistävä puheenaihe.
  Aivan mahtava paikka, josta tuli oma vakiokahvila. Kannattaa tulla pidempääkin käymään. Erityiskiitokset henkilökunnalle hyvästä palvelusta ja iloisesta aikuismaisesta tunnelmasta. =)

  VastaaPoista