perjantai 4. lokakuuta 2013

Maailman Eläinten Päivä

Nyt tiedän, mistä tulee lyhenne MEP. Tietenkin Maailman Eläinten Päivästä, joka on muuten tänään, 4. lokakuuta. Ja tänä vuonna, vihdoin, on suomalaisen Eläinten viikon teemaeläimenä kissa!!! Viime vuonna sitä juurikin peräänkuulutin. Viikon tarkoitus on purkaa yleisiä harhakäsityksiä kissoista sekä kertoa, miten kissaa hoidetaan hyvin.

Minäpä kerron muutaman asian tuohon liittyen. Kissa on ihana, mahtava, älykäs, viisas, hellä ja taitava. Se ei ole harhakäsitys, vaan täyttä faktaa! Nyt siis kannattaa omaksua tämä tieto.

Ja toisekseen, hyvään kissanhoitoon tarvitaan ihminen, ruokaa, koti ja rakkautta. Kissaa ei voi hoitaa liian hyvin. Kinkkua voisi antaa joka päivä, jos ei ole allerginen. Ja kissan pitää saada nukkua emännän mahan päällä! Siinä on hoitajalle haastetta kerrakseen. Voisi minunkin emäntäni ja isäntäni ottaa vinkit haltuun.

Tähän loppuun vielä haluan toimija valistajana. Minä luulin ensin, että se tarkoittaa valitusta, mutta emäntä valisti minua, että se on opettamista tai tiedon jakamista. Luotan siihen.

Tiesitkö?
- Maailman Eläinten päivää juhlittiin ensimmäisen kerran vuonna 1931 Italian Firenzessä.
- Suomessa Eläinten viikkoa on vietetty jo vuodesta 1959 alkaen.
- Kissa on Suomen yleisin seuraeläin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti