sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tietäjät tulee

Tänään on loppujainen. Se tarkoittaa, että toisilla joulu loppuu. Tähän päivään liittyy jollain tavalla myös kirkas tähti. Se tähti kuulemma johti itämaiset tietäjät jonnekin, mihin ne vei kinkkua, katkarapuja ja kissanminttua. Tai en ole ihan varma, oliko ne katkarapuja, koska silloin ei ollut pakastinta. Jossain puhutaan, että ne tietäjät oli viisaita. Ehkä ne katkaravut oli kuivattuja siis.

Meilläkin on tähti, jossa on valo. Emäntä kyllä sanoi, ettei se enää kovin kauaa valaise makuuhuoneessa. Mutta vielä se on ikkunassa, joten toivoa on. Ehkä ne viisaat ehtii vielä tänään tänne. Minulla on jo vähän nälkä.
Jotkut vie kuusen pois tänään. Viime vuonna saimme pitää kuusen vielä viikon eli Nuutinpäivään, mutta nyt varistus oli melkoista, joten isäntä heitti kuusen parvekkeelta. Kämppikseni hyöri ja pyöri siinä touhussa mukana, mutta minä olin kauempana, koska en tykkää siitä, että neulaset jäävät turkkiini. Toivon todella, että ensi vuonna neulaset pysyvät oksissa, että viitsin mennä taas palloja pudottelemaan. Voisikohan nuo ihmiset vaikka liimata ne paikalleen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti