keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Varhaista kasvatusta

Minä kuulin ihan vasta sellaisen sanan kuin varhaiskasvatus. En ole ihan varma, mitä se tarkoittaa, mutta olen kuullut myös sanonnat aamuvarhain ja varhaisperuna. Ja luulen, että puhutaan myös Varhais-Suomesta (emäntä: Tarkoitatko Varsinais-Suomea?).

Voi olla, että varhaiskasvatus tarkoittaa aikaisin kasvatettua turkkia. Mutta miten lapset siihen liittyvät? Onkohan niin, että sillä tarkoitetaankin myös ihmisten turkin kasvatusta? Vauvalla nimittäin alkaa olla jo pitkiäkin karvoja päässä.

Kasvatus taitaakin tarkoittaa myös jotain muuta. Selvittelin juuri. Jotenkin opettaminen on lähellä sitä, mutta se on kuitenkin vähän muuta tai enemmän. Päätän silti ruveta varhaiskasvattajaksi, vaikka olenkin jo aikuinen. Mutta vauva on vielä melkein vauva ja luulen, että emäntä ja isäntä voisivat tarvita apuani.

Minun avullani vauvasta voi kasvaa oikein kissarakas ja hyvä rapsuttaja. Tästä pätkästä voisin aloittaa. Kuukauden Lukijakissan emäntä vinkkasi tämän videon, vaikka onhan se lyhythäntäinen kissa ihan tuttu minulle. Taidankin loppuillan kehrätä tuota kappaletta hyräillen: "Anna suukko Leijonalle, ei se kovin väärin olla voi!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti