keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Kuuluisa kissa 18: Fritz-kissa

Kuva: Tampere Film Festival
Täytyi odottaa täysikäisyyttä eli jaksoa 18 Kuuluisa kissa -kisseportaasisarjassa, että tämän kissan saattoi ottaa esittelyyn. Nimittäin Fritz on sellainen kissa, ettei se sovi ihan lasten nähtäville, vaikka sen näkeekin lähinnä vanhoissa sarjakuvissa. Kävi Fritz elokuvissakin, mutta siitä syntyi eripuraa.

Fritz-kissa teki ensiesiintymisen 1960-luvulla Amerikassa ja esiintyi Suomessaki, 1970-luvulla, maanalaisissa sarjakuvissa. On ehkä ihan hyvä, että kissa esiintyi maan alla, sillä kaikki sen tekemiset eivät välttämättä kestä päivänvaloa. Hyvin usein Fritzin seikkailut keskittyvät kissanpentujen tekemiseen, paitsi ehkä niin, ettei niitä pentuja ole tarkoitus saada. Ehkä Fritz-kissakin on leikattu tai ehkä se pitäisi leikata!

Fritz-kissa esiintyi ensimmäisenä animaatiohahmona Cannesin elokuvajuhlille, mikä on hienoa, kun on kissasta kyse. Tosin se elokuva sisältää niin paljon aikuisten juttuja, etten ole sitä katsonut. Mielummin seuraan Avaraa luontoa. Se on hyvä ja jännittävä sarja. Hyvin aito ja elämänmakuinen.

6 kommenttia:

 1. Emäntä: Ihan uusi tuttavuus Fritz.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullekaan kovin tuttu, mutta näin tutkivana maurnalistina löytää kaikkea. t. Leijona

   Poista
 2. Tunnustan, etten koskaan oikein ole Frizistä innostunut, ehkä juuri tuon "K-18" -painotuksenkaan takia, mutta en siitä piirrostyylistäkään oikein pidä. Mutta ehdottomasti F. tietty tähän kissakavalkadiin kuuluu, kuuluisa kyllä on :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pannut merkille, että hyvin moni kuuluisista kissoista on jo aika vanhoja ja tulevat rapakon takaa. Ja piirretyt kissat ovat siitä jänniä, että elävät meitä oikeita pidempään. Mutta parasta tietenkin on oikea, elävä, kehräävä kissa sylissä. Eikös mau? t. Leijona

   Poista
 3. Lisäsin teidät Naukulan lukulistalle, toivottavasti sopii!

  VastaaPoista