keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Kuuluisa kissa 19: Musta Pekka

Kuva: www.wdwfacts.com
Tämän viikkoinen kuuluisa kissa on tuttu hahmo, mutta harva mieltää Mustan Pekan oikeasti kissaksi. Kissa Pekka kuitenkin on, ja sen voi arvata siitäkin, että Pekalla on kissa-hiiri -suhde Mikki Hiiren kanssa.

Mustan Pekan nimi on vaihtunut ja lyhentynyt useaan otteeseen, jotta nimi olisi poliittisesti korrekti. Sen vuoksi sitä tulisi kutsua vain Pekaksi. Ei enää Jopi Jalkapuoleksi tai Mustaksi Pekaksi. Siinä onkin yhtäläisyyttä minulla ja Pekalla. Minun nimi Hesyltä tullessa oli Matti, mutta isäntä nimesi minut uudelleen. Ja sitten minä nimesin emännän avustuksella itse itseni taiteilijanimelläni, jonka tiedättekin.

Pekka on tehnyt nimenvaihdosten lisäksi myös muodonmuutoksen, sillä ihan aikojen alussa eli miltei yhdeksän vuosikymmentä sitten, Pekka oli karhu. Mutta sitten syntyi Mikki Hiiri, mikä muutti Pekan kissaksi. Aika erikoista, mutta ilmeisen mahdollista sarjakuvamaailmassa.

Pekka on kyllä aika ilkeä ja kiero, mutta se on vain piirtäjien vika. Ei se oikeasti semmoinen olisi. Tosin ei se taida ihan yhtä söpö olla kuin kissat keskimäärin. Jos pistettäisiin piirtäjät vaihtoon, niin varmaan Pekastakin tulisi hyvin suosittu hahmo!

1 kommentti: