perjantai 19. huhtikuuta 2013

Jos joku kissan löytää

Ihmisten naamakirjassa on kulkenut kuvamuistutus, ettei saa ottaa kissaa vain kesäksi mökille ja sitten unohtaa sinne. Minusta on edesvastuutonta, jos joku edes ajattelee tekevänsä noin. Jos eläimen ottaa, sitä pitää hoitaa. Ei kotieläin ole vain ihmistä varten, vaan ihminen kotieläintä.

Joskus kuitenkin saattaa löytyä ulkoa tai kadulta joku karkulainen. Se kannattaa ottaa kiinni ja huolehtia asianmukaisesti siitä, että tieto karkulaisesta kulkeutuu mahdollisimman laajalle. Esimerkiksi voi laittaa ilmoituksia ilmoitustauluille ja lenkkipolkujen varrelle ja soittaa löytöeläintaloon. Tiedän myös, että siellä ihmisten naamakirjassa on ryhmiä, johon voi ilmoittaa, ja sitten myös muita palstoja, ainakin Hesyllä. Ja sama silloin, jos etsii karkulaista.

Kämppikseni on kerran käynyt Viikin löytöeläintalossa, kun se luikahti illan pimeydessä karkuun, eikä isäntä huomannut sitä kuin jonkun ajan päästä. Jotkut kivat ihmiset oli ottaneet sen kiinni ja vieneet tuonne. Onneksi kaikki selvisi ja aika nopeasti.

Kämppikseni kertoi kotiutuessaan, että loppujen lopuksi aika harva kissa haetaan sieltä takaisin omaan kotiin. Vähemmän kuin joka toinen. Aika surullista. Paitsi silloin, jos ne kissat saa sitä kautta uuden, paremman kodin.

4 kommenttia:

 1. Etsin viime kesänä kahdelle meidän pihassa asustelevalle kisulle oman kodin :) Eläimiä otetaan liian paljon hetken mielihalusta :/ Kisukin elää hyvin sen 15-20 vuotta ja meille kisu on ainakin perheenjäsen <3 Tärkeitä pohdintoja olet kirjannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin me kissat olemme varsin pitkäikäisiä, minä ainakin aion elää satavuotiaaksi! t. Leijona

   Poista
 2. Sinulle on tunnustus blogissani :) Voisit tehdä sen kisujen näkökulmasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Täytyykin perehtyä. :) t. Leijona

   Poista