keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kuuluisa kissa 4: Katti Matikainen

Kuva: Yle
Katti Matikainen on kisseportaasisarjan neljäs kuuluisa kissa. Tämä vanhemmalle väelle varmaan tuntemattomampi kissa on takuulla perheen pienempien tiedossa. Mutta voi olla, ettei ulkomailla juuri tunneta Katti Matikaista ja Katinkonttia, koska se puhuu vain suomea, ainakin minun tietääkseni.

Meillä pikkuemäntä kyllä tuntee, koska se on nähnyt tuon kissan pikkuisessa kakkosessa. Ja sillä on myös sellaisia pastilleja, joissa on tuon kuva. En kyllä ymmärrä, miten ne liittyvät yhteen, mutta kai se on tätä nykyaikaa. Niin kuin aiempienkin kissaesittelyjeni kanssa olen huomannut, kuuluisuus vaatii oheistuotteita.

Katti Matikainen ei ole niin vanha kuin aiemmat sarjan kissat, sillä se on vasta vähän yli 10 vuotta vanha. En ihan tarkkaan tiedä sen syntymäpäivää, mutta jossain vuosituhannen vaihteessa se on varmaankin ollut. Katti Matikaisessa ihailen sen uteliaisuutta ja päättelykykyä.

Katti Matikaisella on oma tv-sarja, jonka nimi on Katinkontti. Katti Matikaisen ystäviä ovat Rotta-Rontti ja Nakkirakki. Olen kuulut, että se sanoo "Mau-ahtavaa". Minusta se on varsin hyvin sanottu. Katti Matikainen ihmettelee asioita ja ottaa niistä selvää. Se on monessa mielessä hyvin samanlainen kuin minäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti