sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Juhlavaa?

Emäntä oli tässä monta päivää ihan ärsyttävä. Siivoili, leipoi, kulki edes takaisin, eikä minua ehtinyt juurikaan rapsuttelemaan. Itse hän kutsui toimintaa häsäämiseksi ja järjestelyiksi, mutta minä kutsun laiminlyönniksi. Yritin kovasti herättää hänen huomiotaan, kiehnäsin jaloissa ja seurasin, mitä hän oikein tekee. Hän vain puuhaili omiaan ja komensi minua pois tieltä. Emäntä omasta mielestään yritti selittää minulle, että on tulossa jotkut juhlat. Mutta ei se minun mielestäni juhlaa ole, jos minä joudun paitsioon.

Pahinta mielestäni, ja erityisesti kämppikseni mielestä, oli se, kun emäntä kävi monta kertaa päivässä pakastimella, mutta me menimme aivan turhaan sen luo joka kerta sen avauduttua. Emme saaneet katkarapuja. Aion tehdä ilmoituksen emännänhoitopalveluun. Meidän emäntä taitaa olla epäkunnossa.

Eilen sitten kaikki - emäntä, isäntä ja vauvakin - lähtivät päiväksi pois ja ottivat mukaansa vaikka minkälaisia herkkujuttuja. Illalla tulivat takaisin ja toivat lepytykseksi minulle ja kämppikselleni ihania juttuja, niin kuin tuo tuossa kuvassa. Tosin siinä oli sellaisia kivoja heiniä, mutta isäntä nyppäsi ne jo pois, kun minä ehdin heti syömään niitä niin, että tuli vähän paha olo.

Tänään emäntä yritti lepytellä ja rapsutella minua. Minä kyllä otin rapsutukset vastaan, mutta vähän läppäsin kynsillä hänen käteensä. Että muistaisi, miten on minua viime päivät kaltoin kohdellut. Niin ja tänään vauvaa on sanottu ihan uudella nimellä. Se on kyllä hyvä nimi, koska se muistuttaa niin paljon Leijonaa. Vaikka emäntä sanoi, että jollain kielellä se tarkoittaisikin lehmää. Hehee, minä aion silti kutsua vauvaa tyttö-Leijonaksi.

2 kommenttia:

 1. Hei Teukka!
  MInä kyllä ymmärrän , mistä on kyse. Se vauva sai nimen Leea ja emännästäsi tuli Luhtanen.Se oli kyllä väärin, että teille ei ilmoitettu siitä mitään ja sitten tuli vielä kolmeksi päiväksi se Mustatukkainen hoitaja, joka narrasi teitä niillä lautasilla. Mutta saitte te kumminkin katkarapuja ja vielä savulohtakin, etkös muista! Sinä makasit Mustatukkaisen mahan päällä ja ojentelit käpäliäsi kirjan sivujen päälle. Teillä oli myös kello kolmen (yöllä) spurtit olkkarissa ja aamulla Mustatukkainen näki HalsuAn tokon lattialla, mistä se tokko korjattiin äkkiä ylös hyllylle. Hyvä maku teillä, muuten. Ei niitä halsualaisia tokkoja ole ennen Kontulassa näkynytkään. -Kämppiksesi kanssa kyllä nautitte niistä kukkalaitteista mutta sellainen, mitä jotkut sanovat hääkimpuksi, jäi kyllä rauhaan. Mustatukkainenkin älysi lähteä ja tilalle tuli pariskunta, joka kyhnyttää kyllä joka vaiheessa. Mustatukkainen oli kyllkä hyvä hoitaja, sillä se leikki jopa piilosta! Sillä oli kai joksus ollut sellainen Missse-niminen kollega, joka oli kova leikkijä. Pepa ei oikein jaksa, vaikka onkin Halsualta niin kuin kuulemma se Misse. Se on sitä keskipohjalaista huumoria.
  Nyt kuitenkin on rauha talossa vähän aikaa, vaikka emäntäkin on mukava ja isäntä. Se Leea on vielä aika rauhallinen, heiluttelee yhtaikaa jalkoja ja käsiä, sitä emme me kissat ymmärrä, Se sanoo joskus "gulp" ja "döh". Miksei se sano "miau"? Se on kyllä mukava tyyppi muuten.
  Jos katkarapuja vaikka huomenna?
  Leijona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi on ottanut Teukka-leijonan äänen, niin käy joskus yön myöhäisinä tunteina niin kuin kirjoitusvirheitäkin sattuu. Leijonan hyväksyntä kaikelle on.Leijonat ovat suvaitsevaisia, olkaa tekin!

   Poista