sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Hyvää pääsiäistä!

Tänään vietetään pääsiäistä. Siihen kuuluu mämmi ja tiput. Meillä on molempia, paitsi kämppikseni on käynyt pistämässä palasiksi muutaman tipun. Emäntä laittoikin ne piiloon. Tuossa kuvassa olevassa korissa puolestaan on myös muita pääsiäiseen kuuluvia asioita, jotka ovat hyvin kissamaisia molemmat: pajunKISSOJA ja narKISSOJA.

Paju on puuntapainen, joka tekee keväisin kissoja. Nuo kukat ovat paikalleen jähmettyneitä, omaa kuvaansa ihailevia kissoja. Niiden lisäksi meillä on niitä virpo-oksia, joita saatiin viime sunnuntaina pikkuemännän kavereilta. Joskus niiden virpojien kanssa kulkee kissoja, koska ne virpojat on kuulemma noitia. Kissa on siis hyvin pääsiäismäinen eläin, vaikka usein pääsiäiseen liitetäänkin nuo tiput ja sen lisäksi puput, jollain tavalla myös lampaat.

Aion muuttaa maailmaa ja tuoda vahvemmin kissan osaksi pääsiäisperinteitä juurikin yllämainituista syistä muiden muassa. Suklaamunissa olkoon tästedes vain kissayllätyksiä, rairuohon sijaan ihmisten on syytä kasvattaa kissanruohoa, ja koristeissa tulee olla paljon enemmän pääsiäiskissoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti