keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Kuuluisa kissa 8: Pekka Töpöhäntä

Kuva: Leffatykki
Yksi vanhimmista Kuuluisa kissa -kisseportaasisarjassani on Pekka Töpöhäntä. Pekan voi tavata sekä kirjoissa että elokuvissa. Hän on jo hyvinkin ikikissasarjassa, sillä ensimmäinen kirja, jossa kerrottiin Pekan seikkailuista, on julkaistu 75 vuotta sitten! Se on aika paljon. Tämän kissan nimi on Pelle Svanslös, jos menee naapurimaahan, josta se on kotoisin.

Pekan häntä on lyhyt, koska rotta on puraissut sen poikki. Toivottavasti rotta sai siitä suuret vatsanväänteet, kun niin meni tekemään. En tunne juurikaan muita lyhythäntäisiä kissoja, joten Pekka on monella tavalla persoonallinen. Hän on kiltti ja hyväsydäminen, mutta joutuu usein kiusatuksi. Pahat kissat Monni, Pilli ja Pulla ovat hänelle ilkeitä.

Olen kuullut, että kiusaaminen on varsin yleistä ainakin kouluissa ja jossain töissä. Minusta on tyhmää kiusata toista. Onneksi Pekalle käy kuitenkin aina hyvin, vaikka häntä kiusataankin.

Tuo toinen kissa tuossa kuvassa on nimeltään Maija Maitoparta, joka on Pekan puoliso. Samanniminen kämppis on myös viime vuoden eräällä lukijakissallani nykyisin.

Pekka seikkailee Uppsala-nimisessä kaupungissa, mutta pääsee myös matkustamaan. Hän saa myös pentuja Maija Maitoparran kanssa. Minustakin olisi hienoa olla isä, mutta matkustamiseen suhtaudun varauksella ainakin juuri nyt, koska tässä emännän sylissä on hyvä olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti