keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kuuluisa kissa 9: Saapasjalkakissa

Kuva: Comicvine

Jos monet kisseportaasisarjan kissat ovat olleet melko vanhoja, on Saapasjalkakissa ehkä kaikkein vanhin. Saapasjalkakissa on kulkenut satuna ympäri Eurooppaa monien sukupolvien ajan. Se on seikkaillut kirjoissa sekä elokuvissa. Ainakin semmoiset Grimmin pojat on kirjoittaneet jonkun version. Niin ja olen nähnyt myös vihreän jätin seurassa liikkuneen Saapasjalkakissan.

Saapasjalkakissan tunnistaa erityisesti siitä, että sillä on saappaat jalassa. Se on ovela ja avulias. Erään myllärin poika sai sen perinnöksi ja osti sille ne saappaat. Sitten kissa auttoi köyhää myllärinpoikaa saamaan prinsessan ja kaikkea muuta mukavaa.

Yhdessä versiossa siitä sadusta on ilkeä noita, joka muuttuu leijonaksi, mikä ei minusta ole ollenkaan hyvä juttu näin Leijonan näkökulmasta, sillä tuommoiset ilkeydet pilaavat meidän maineen!

Minäkin voisin kokeilla saappaita. Tai ehkä en kuitenkaan. Jätän sen homman pikkuemännälle, joka harrastaa saappaiden sovittamista päivittäin. Mutta sen hatun voisin kyllä ottaa. Leikkisin tietysti sillä sulalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti