maanantai 5. marraskuuta 2012

Kurpitsakissa

Emäntä sai kuvan kuorokaveriltaan, jonka työkaveri on tämän tehnyt sekä ottanut kuvan.
Näin pimeänä vuodenaikana vietetään kaikenmaailman juhlia, joihin liittyy lyhtyjä ja muuta jännittävää. Ainakin jotkut laittaa pelottavat vaatteet ja naamiot päälleen, toiset syö paljon, kolmannet käy hautausmaalla ja neljännet muistelee niitä, joita ei enää ole.

Olen kuullut, että ison veden toisella puolella on paljon kurpitsoja, joista on tehty lyhtyjä. Onkohan ne yhtä hienoja kuin tuo, jonka kuvan sain? Ja sitten pienemmän veden tuolla puolen lapset kantavat paperista tehtyjä lyhtyjä ja laulavat. Minä en kyllä osaa lukea tuota tekstiä, mutta emäntä osaa.

Viime viikolla näin ainakin lehdissä ja televisiossa naamioituneita ihmisiä, jotka sanoi "karkki vai kepponen". En ole ihan varma, miksi niin sanotaan. Minä valitsisin kepposen, koska en tykkää karkista. Mitähän se kepponen on? Muistuttaakohan se enemmän katkarapua vai kinkkua?

Eri paikoissa on erilaisia perinteitä ja erilaisia juhlia. Niitä vietetään kerran vuodessa ja joka vuosi melkein samalla tavalla. Se on minusta kivaa, ja varmaan ihmisistäkin, koska niin tekevät. Emäntä tosin on aina näihin aikoihin pari päivää poissa kotoa ja nyt otti vauvankin mukaan. Minä ja kämppis saimme riehua täällä rauhassa. Se on meidän perinne. Juoksimme innoissamme yön pimeinä tunteina.

Mutta ensi vuonna minä haluan meille tuommoisia kurpitsalyhtyjä. Mielellään monta, koska kissoja ei ole koskaan liikaa. Juosta aion ensi vuonnakin, perinteiseen malliin. Jos emäntä ja vauva pysyisivätkin silloin kotona, niin voisivat kysyä minulta "karkki vai kepponen". Eikös niitä perinteitä voinutkin muuttaa, ainakin vähän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti