tiistai 22. toukokuuta 2012

Kissanhiekkakakkuja

Olen hyvin laatutietoinen ja tarkka siisteydestäni. Emäntä ja isäntä sanovat minua hienohelmaksi. Minulle ei kelpaa mikä tahansa hiekka. Monia on kokeiltu ja tämä on osoittautunut parhaaksi. Meillä on ollut myös kristallihiekkaa, joka oli ihan kamalaa: yritin kaikin tavoin välttää tassukosketuksen hiekan kanssa. Se oli kuin olisi lasinsiruilla kävellyt. Onneksi isäntä tajusi ostaa puuterinpehmeää hiekkaa, ja minä opin pissaamaan paremmin hiekalle.

Meillä on kaksi laatikkoa, ja hiekkojen vaihtoväli maksimissaan kolme viikkoa. Isäntä puhdistaa vähintään kerran päivässä laatikot, kun se on nyt emännältä kielletty, sitä paitsi ei se nyt edes tuon pallon kanssa voi kumarrella ja kyykötellä.

Nyt meillä oli jotain toista hiekkaa, kun eläinkaupasta oli loppunut lempparini. Hiekka oli ollut jo alun kolmatta viikkoa, joten minä päätin protestoida. Ei tämmöinen peli vetele! Haluan omaa hyvää hiekkaa, puhdasta ja äkkiä! Lähelle hiekkalaatikkoa oli pudonnut ihanan pehmoinen fleeceviltti. Ajattelin, että jos tuohon pissaan, tajuavat vaihtaa hiekan nyt heti!

Emäntä huomasi, että olin pissannut muualle kuin hiekkaan, ja oli vähän huonolla tuulella. Ihmettelen kyllä, sillä mielestäni valkoiseen vilttiin sointuu kauniisti muutama keltainen tahra (jotka sitä paitsi lähtivät pesussa pois). Pahus vieköön, mutta tajusi silti! Kun isäntä tuli kotiin, hän vaihtoi hiekat välittömästi, ja minä pääsin pehmoiselle, puhtaalle hiekalle.
Paparazzi iski kesken toimituksen.

2 kommenttia:

  1. Edesmennyt lajitoverisi suuttui kerran, kun samassa talossa oli meneillään kissanpentujen sisäsiisteyskoulutus ja tähän tarkoitukseen varattu laatikko oli kovin, kovin pieni. Kolli olisi siitä huolimatta halunnut pissiä sisävessaan, mutta julmasti hänet komennettiin ulos asialleen, kuten tavallisesti maalla toimittiin. Hyvin pian Kolli oli taas ikkunalla tahtomassa takaisin sisälle, ja kun hänet päästettiin takaisin, hän marssi suoraan taas hiekkalaatikolle. Taas ulos. Tämä toistui muutaman kerran, kunnes Kolli suutuspäissään sisälle päästyään marssi suoraan emäntänsä koululaukun päälle ja lirautti siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei LO, ymmärrän hyvin Kollin reaktion. Ei ole helppoa meillä kissaeläimillä, jos komennetaan. Nih! Hmmm...tulikin mieleeni, että enpä ole kovin usein ulos päässyt pissaamaan. Olisikohan se hauskaa?

      Poista