tiistai 1. toukokuuta 2012

Hyvää vappua!

Hyvää vappua! Meillä on serpentiiniä, mutta en jaksanut ihan hirvittävän innoissani olla asiasta, ehkä minusta on tullut aikuinen. Emäntä ja isäntä laittoivat tänään hassut hatut päähänsä. Huomasin ilokseni, että niissä taisi olla vähän karvojani. Voi siis sanoa, että olen ollut vappuajelulla, vaikka nautinnollisesti makoilinkin kotona rauhassa sen ajan. Vappu sinänsä on näin kissan näkökulmasta aika yliarvostettu ja -mainostettu juhla. Noo, ehkä vappufiilis tässä vielä korjautuu, jahka saan herkkuani - katkarapuja.

Muutoin kevät on kyllä ihanaa aikaa. Meillä perinteisesti minä rupean vaatimaan säännöllisesti pääsyä parvekkeelle, vähintäänkin aamuisin. Mutta nyt on ollut jo niin lämmintä, että meidän kesähuone on avattu, ja ovi parvekkeelle auki melkein koko päivän. Emäntä siivosi sen eilen ja laittoi kevätväriä näkyville. Kukkia ei vielä ole, joten hän sanoi, ettei sitä voi vielä kuvata.

Minusta on jännittävintä, jos parvekkeelle eksyy ötökkä. Tykkään saalistaa. Oi, odotan jo loppukesän iltoja, kun sellainen iso, hontelomainen ötökkä lentelee illalla sisälle. Kuulin, että semmoista sanotaan hankisääskeksi, mutta minulle riittää yleisluontoisempi termi - saalis. Hehee, hallitsen kyllä Googlen käytön ja tiedän nyt, että oikea nimi on vaaksiainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti