sunnuntai 16. joulukuuta 2012

16. luukku: Kukkia ja tuoksuja

Hajusintti ja piparit. Siinä joulun tärkeimmät tuoksut, siis jos kinkkua ei lasketa. Se on kyllä paras, ehdottomasti. Joulu tuoksuu kyllä monelle muullekin asialle, esimerkiksi kynttilöille, kuuselle ja mandariinille.

Kukat tuoksuu yleensä, ja meillä on monta kukkaa. Ne on myrkyllisiä, eikä me kämppiksen kanssa syödä niitä. Yhden nimi on Oma Ryllis. Emäntä sai sen, kun kävi töissä. Aika hyvä palkka, ainakin minun mielestä. Toisen nimi on Hajusintti. Ja sitten meillä on joskus ollut jouluna joku Huijaa-puukasvi, joka on vain vihreä. Niin ja Joulutähti, mutta nyt ei vielä ole.
Minä ja Oma Ryllis
Minusta on hassua, että niillä kukilla on omat nimet. Mutta niin vain on, emäntä ainakin sanoi, että niitä kutsutaan tuommoisin sanoin. Tai jotain sinnepäin, en muista ihan tarkkaan.
Kämppis ja Hajusintti
Nuo kukat on siinä mielessä jänniä, ettei niitä ole meillä esimerkiksi kesällä. Silloin on ihan muunlaisia kukkia. Parvekkeella jotain ja sisällä joskus meillä on tulppaaneja, joskus ruusuja. Ruusuista minä tykkään, kämppikseni myös! Niiden lehtiä on kiva käydä näykkäämässä. Ne sopisivat hyvin myös jouluun, ainakin minun mielestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti