perjantai 21. joulukuuta 2012

21. luukku: Hyvä Tuomas

Tähän päivään liittyy sanonta "Hyvä Tuomas joulun tuopi." Ja sanontahan jatkuu, että paha Nuutti pois sen viepi, mutta ei olla vielä siellä asti, joten keskityn vain tuohon ensimmäiseen lauseeseen. Harva kissa muuten tietää, mitä tarkoittaa lause ja mitä virke. Kämppikseni ei ainakaan, vaikka sen sanonta taitaa olla "Räpätessä roiskuu."

Minä luulen, että se Tuomas on hieno mies. Taitaa olla jotain hienoa kissasukua. On mukavaa, että se toi joulun, vaikken sitä ehtinyt nähdäkään. Minusta on hassua, että jos se Tuomas omistaa jotain, niin se voidaan sanoa kahdella tavalla: Tuomaan tai Tuomaksen. 
Tämmöinen risti on kuulemma Tuomaan risti. En tiedä, saako Tuomas sen päättää vai risti, siis sen, sanotaanko Tuomaan risti vai Tuomaksen risti.

Tänään on muuten se päivä, josta lauletaan "Kolme yötä jouluun on" -laulussa. Mutta laulua voi laulaa oikeaoppisesti vasta huomenna, koska laulussa sanotaan, että laskutoimitus suoritettiin eilen. Minusta se on aika outo laulu.

Tykkään enemmän "Nisse-polkasta", jota emäntä laulaa vauvalle, kun antaa sille puuroa. Siinä hiiri ompelee kissalle takkia. Se on hyvä kohta. Niin sen pitää mennäkin, siis jos se hiiri saa sen salassa tehtyä.

Toivotan kaikille Tuomaille tai Tuomaksille hyvää nimipäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti