perjantai 20. joulukuuta 2013

20. luukku: Jouluruoka

Joulussa parasta lahjojen lisäksi on tietysti ruoka. Eli kinkku. Kyllä meillä kaikenlaista muutakin on, mutta kinkku on kuitenkin sitä oikeaa ruokaa.

Sitten on niitä laatikoita, joista kämppiksenikin tykkää. Mutta niitä on muitakin makuja kuin pahvi! On peruna-, porkkana-, bataatti-, punajuuri-, lanttu- ja maksalaatikkoa ainakin. Meillä ei kylläkään noita kaikkia ole, mutta olen kuullut, että moisia on. Ja sitten kalaa ja kalanmunia, joita syödään sipulisilpun kera. Hyi, sanon minä! Kalkkunaa kyllä voin haukata.
Sitten monella on saippuakalaa tai rosoista. Jälkiruuaksi ihmiset syö luumusoppaa tai pipareita. Ilmeisesti niillä on jokin tarkoitus, koska ei ne minusta oikein hyvää jälkiruokaa ole.

Jos kissa saisi päättää, olisi joulupöydässä katkarapuja alkupalaksi, pääruuaksi kinkkua ja jälkiruuaksi viili- tai jugurttipurkin kannen nuoleminen. Ai että, kyllä olisi makoisaa!
Yhdessä laulussa sanotaan, että jouluruokaa tarjoo kunnon väki, mutta mitä jos ei ole kunnon väkeä? Onko silloin jouluruokaakaan? En ole aivan varma, onko minun ihmiset kunnon väkeä, mutta ainakin meillä on jouluruokaa. Ja jos esitän jostain kiinnostunutta, yleensä saan maistaa, kuten pikkuemäntäkin. Se on ainakin jo ihan ammattilainen kinkunmaistaja. Olemme kämppikseni kanssa kouluttaneet sen hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti