lauantai 21. joulukuuta 2013

21. luukku: Joulukirkkoon

Tänään on se Tuomas-päivä, mitä viime vuonna jo pohdiskelin. Ja tähän päivään kuuluu ne semmoiset jännät ristit, joiden malli on keksitty kirkkojen porteista. Tästä päästäänkin kissansillalla siihen, että monen jouluun liittyy kirkossakäynti. Minun jouluun tosin ei liity, koska en ole käynyt koskaan kirkossa, en jouluna enkä muulloin. Mutta voisi olla jännä käydä.

Ennen vanhaan ihmiset meni kirkkoon hevosilla ja reellä jäätä pitkin. Siellä vällyjen alla olisi ollut kiva matkustaa kirkkoon vaikka paukkupakkasella. Jos minä olisin elänyt silloin ja emäntäni olisi mennyt joulukirkkoon, olisin varmaan jonkun lampaantaljan alla emännän sylissä.
Kirkoissa kuulemma lauletaan ja kuunnellaan. Semmoiseen meininkiin olen tottunut jo kotona, joten en usko, että kirkossakäynti olisi sen kummempaa. Paitsi joulun tienoilla saattaa kirkoissa olla paljon ihmisiä. On meilläkin kotona joskus. Oli tässä yhtenä päivänäkin, kun pikkuemännän kaverit oli käymässä.

Joulun aikoihin kirkoissa puhutaan enkeleistä ja paimenista. Niin ja siitä Jeesus-vauvasta ja tähdestä. Sitten on olemassa niitä joululaulukirkkoja, missä vain lauletaan. Jotkut menee ihan yölläkin kirkkoon. Minusta voisi olla jännittävää, että olisi sellaisia eläinkirkkoja, joihin ihmiset voisivat ottaa omat lemmikkinsä mukaan. Tosin jos joutuisin istumaan jonkun koiran vieressä, voisi tulla sanomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti