sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. luukku: Himmeli

Hyvää toista adventtia! Tänään on kahden kynttilän päivä. Ja varmaankin moni on jännityksellä herännyt tähän aamuun, koska lupasin tänään julistaa arvonnan voittajan. Arvoin sen ihan myöhään eilen illalla. Ensimmäisellä yrityksellä kämppikseni tuli ja härnäsi minua, joten arvoin varmuudeksi vielä hetkeä myöhemmin rauhalliseen aikaan. Tuli sama lopputulos kuin ensimmäisellä kerralla eli karkkipussi matkaa Hannalle ja lapsille naapuriin. Onnea voittajille!

Mau'un suurkiitokset kaikille arvontaan osallistuneille! Teitä oli paljon enemmän kuin osasin arvatakaan. Kiitos!

Heh, tän kuvan nappasin itse itsestäni koneen webbikameralla!
Olen kuullut ja nähnyt kuvia, että jouluun liittyy himmeli. Eikä sillä tarkoiteta taivasta, vaikka jollakin kielellä se tarkoittaa sitä. Mutta Suomessa himmeli liittyy risuihin tai joihinkin sellaisiin koristuksiin (emäntä: Tarkoitat ilmeisesti olkia?).

Löysin varsin mielenkiintoisen jutun semmoisen historiasta. On aika jännä, että monet asiat on tosi vanhoja. Varsinkin jouluun liittyvät. Meillä on kuulemma ihan pieni tuommoinen, mutta emäntä ei ole sitä laittanut mihinkään, ainakaan vielä. Eikä se edes ole varma, onko se ehjä. Se kuulemma pitää laittaa johonkin sellaiseen paikkaan, mihin kissa ei yllä. Siinä onkin haastetta, että semmoisen paikan löytää. Nimittäin mehän olemme kaikkialla!

Minä luulen, että pikkuemäntä saa joskus tehdä meille himmelin, koska se on perinteisesti ollut tyttöjen tehtävä. Varmaan jollain saunareissulla sitten, joku lauantai. Emäntä sanoi, että himmeleitä voisi tehdä vaikka mehupilleistäkin. Minun mielestä ihan sama, mistä se on tehty, kunhan minä saan sillä leikkiä!

p.s. Laitoin tuohon viereen semmoisen kyselyn, johon voi osallistua ja äänestää paras kirjoittamani jouluruno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti