keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Kuuluisa kissa 10: Irvikissa (Cheshire Cat)

Kuva: DisneyWiki

Kuuluisien kissojen sarjaan kuuluu myös Irvikissa, vaikka se minusta onkin vähän omituinen. Irvikissan tunnistaa siitä, että se hymyilee niin leveästi, että se näyttää irvistävän. Joistakin se voi olla vähän pelottava.

Irvikissa seikkailee Liisan kanssa ihmemaassa. Se ihmemaa on ainakin kirjoissa ja elokuvissa. Irvikissa on varsin älykäs ja ovela. Välillä se auttaa Liisaa, toisinaan se ajaa tämän pulaan.

Irvikissa osaa muuttua näkymättömäksi niin, että vain sen silmät ja irvistys jäävät näkyviin. Minusta se on aika hieno taito. Harjoittelen itse parhaillaan sellaista. Emäntä on lukenut, että Potta-Harryllä, joka on velho, on näkymättömyysviitta. Jos en omin avuin onnistu muuttumaan näkymättömäksi tarvittaessa, lainaan sitä viittaa. Sitten voin vaikka livahtaa ovesta ulos.

Irvikissan ikä lähentelee Saapasjalkakissan ikää. Minusta on hienoa, että kissahahmot elävät hurjan pitkään. Toivottavasti ne eivät koskaan kuole sukupuuttoon.

1 kommentti:

  1. Minusta kaikki kissat osaavat kadota jäljettömiin ja olla näkymättömiä. Vai olenko ainoa, joka on useasti onnistunut hukkaamaan kissan esimerkiksi kaksioon?

    VastaaPoista