lauantai 10. toukokuuta 2014

Viisuillaan

Tänään taas koko Eurooppa ja sitten vielä osa Koalamaata jännittää, kuka voittaa. Ja toiset jännittää, voittaako Leijona. Jospa ne voitaisiin vaikka jo ensi vuonna yhdistää. Mielestäni voitaisiin laittaa Leijonat esiintymään Euroviisuihin! Ei tarvitsisi seurata kahta kanavaa.

Minä olen katsellut tarkalla silmällä ja kuunnellut absoluuttisella korvallani noita tämän vuoden viisuesiintyjiä yhdessä emännän kanssa. Emännällä on kylläkin tapana olla tietokoneella koko sen ajan, kun niitä lauluja tulee telkkarista. Kai se on semmoista multi-tiskausta.

Tässä on kuitenkin arvioni illan esiintyjistä ja lopussa voittajaveikkaukseni.

1. Ukraina - Tässä kappaleessa on hauska juoksupyörä. Siihen se hauskuus sitten jääkin. Mutta minun mielestä siinä juoksupyörässä olisi potentiaalia vähän suuremmillekin hiirille. Olisivat sitten hyvälihaksisia, kun niitä popsisin.

2. Valko-Venäjä - Minä luulen, että tämä meni finaaliin siksi, että Leijonat on Valko-Venäjällä. Juustokakkua voisin kyllä vähän nuolaista, mutta tämä laulu on vähän turhan kuultu.

3. Azerbaidzan - Tämän kappaleen täti on tulessa, mutta kappale itsessään ei ole. Kissaa nukuttaa. Mutta esityksessä on kuitenkin jotain jännittävää, sillä siellä on yksi, joka ei pelkää korkeita paikkoja. Todellinen kissa siis.

4. Islanti - Minusta tämä oli hauska ja värikäs esitys. Uskon, että kissatuomaristo arvioisi tämän varsin korkealle, koska Pollapönk kuulostaa hyvin hienolta islantilaiselta kissannimeltä. Tämä sopisi hyvin myös Leijonien kannustuslauluksi.

5. Norja - Tämä setä on hyvin rauhallinen ja surumielinen. Parasta tässä kappaleessa on se, että siellä on semmoinen iso piano, jonka päällä näen kissasieluni silmin makoilemassa parikin kissaa.

6. Romania - Tämän esityksen nainen on saanut vaikutteita viikon Kuuluisalta kissaltani, koska osaa muuttua miltei näkymättömäksi. Varsin mukaansatempaavaa.

7. Armenia - Laulajan rintakoru on hieno, mutta laulu ei ole uskottava eikä järin tarkka mauku. Uskon, että tämä saattaa viedä Norjalta pisteitä.

8. Montenegro - Luistelu on hieno taiteenlaji. Tämä laulu on suosikkejani, mutta sitä laulajasetää naurattaa vähän liian paljon. Minusta se laulu on vähän haikea. Ehkä sitä setää naurattaa se luistelijatäti.

9. Puola - Tämän kappaleen esitys tuo jollain tavalla mieleeni lapsuusaikani. Ihan kuin olisin taas maidonsyöjä. Itse laulusta ei kyllä jäänyt mitään mieleen.

10. Kreikka - Voi olla, että tuon maan talous ei riittänyt parempaan. Mutta silti kyllä annan mielelläni tälle pisteitä, koska Kreikassa on paljon hienoja kissoja.

11. Itävalta - Tämä maa on suosikkini, koska tyttökissoillakin on viikset.

12. Saksa - Laulussa kysytään, onko oikein. Minäkin voisin kysyä monesta asiasta niin. Ainakin siitä, että onko oikein laittaa tämmöisiä lauluja viisuihin. Ei ole pahimmasta päästä, mutta ei kuulu suosikkeihini.

13. Ruotsi - Olen huomannut, että tämä maa pärjää oikeastaan aina. Kappale on ihan hyvä ja tarttuva, vaikka siinä kuulemma joku virhe onkin.

14. Ranska - Joskus ennenmuinon oli sellainen melkein-vauva-räppäri. Luulen, että se on yksi näistä. Kämppikseni tykkää.

15. Venäjä - Kuin kaksi siamilaista kissaa, joiden hännät on kietoutuneet yhteen. Minusta tuntuu, että tämä pärjää, eikä laulukaan huononta maukua edusta.

16. Italia - Tämä maa saisi pärjätä sen vuoksi, että ne jaksaisivat pysyä tässä kilpailussa mukana. Emäntä kertoi, että ne oli monta vuotta pois, koska niillä on omat, muka paremmat kilpailut. Tavallisen kuuloinen kappale.

17. Slovenia - Jos tämän laulun maukuisi suomeksi, se menisi Ympäri ämpäri. Ja ämpäriin tätä kappaletta voikin verrata. Sankoon heitetty monta viisukliseetä.

18. Suomi - Minusta tämä saisi pärjätä, koska kissanpojillekin pitää antaa mahdollisuus.

19. Espanja - Kappale on ihan kaunis. Voisin kuvitella itseni korkean talon katolla yhdessä jonkun tyttökissan kanssa katselemassa kaupunkia tämän kappaleen tahtiin. Mutta en haluaisi kastua!

20. Sveitsi - Vihellys on kiva juttu, jos sen jälkeen saa kinkkua. Minulle se ei kuitenkaan toimi. Mutta nuo soittimet on ihan hauskoja.

21. Unkari - Jos minä harrastaisin juoksemista säännöllisemmin kuin mitä nykyisin, en kyllä tätä laulua valitsisi soittimeeni. Mutta se on kappaleessa hauskaa, että mies maukuu.

22. Malta - Tässä laulussa ollaan menossa kotiin. Hyvä niin, en jaksa kuunnella pidempää.

23. Tanska - Nämä voitti viimeksi, niin nyt ei tarvitse.

24. Alankomaat - Laulu on ihan mukava ja tarttuva. Soittimet on kivoja. Mutta se on erikoista, että ne esiintyjät ei juuri katso yleisöön vaan laulavat keskenään. Ehkä se on jotain uutta ja mullistavaa.

25. San Marino - Simpukkatäti sopii äyriäisistä tykkääville ja ainakin kämppikseni kuuluu niihin. Tuo maa, josta tämä esitys tulee, on varsin pieni. Luin jostain, että sen maan vientituotteisiin kuuluu eläinten nahat! Hui, kamalaa! Toivottavasti siellä ei asu yhtään kissaa!

26. Iso-Britannia - Kuulin, että tässä kappaleessa lauletaan "Kittens of the Universe"eli maailmankaikkeuden kissanpennut. Siksi tämä on ihan hyvä.

Minä luulen, että Itävalta voittaa. Niiden viiksikarvojen vuoksi.

1 kommentti: